T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Tandır ekmeği, Yedisu sofralarının vazgeçilmez bir gıdasıdır. Fırın geleneğinin olmadığı dönemlerden günümüze kadar uzun bir geçmişi vardır. Tandırlar mavimsi yapışkan bir topraktan yapılır. Bu toprak önce çamur haline getirilerek iyice yoğrulduktan sonra, daha önceden kazılan 1 metre derinliğinde ve 70 cm çapında çukurlar hazır hale getirilir. Yoğrulan bu toprak genelde kadınlar tarafından azar azar elle yoğrulduktan sonra bir süre kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra kırılmayacak şekilde yerleştirilerek etrafı kapatılarak sıkıştırılır. Hava alınması için alttan bir delik bırakılır ve bilek kalınlığında odun atılarak yakılır ve tandır kızarıncaya kadar odun atılmaya devam edilir. Kızaran tandıra elde yoğrulan hamur, önce küçük küçük topaklar haline getirilir, ardından merdane ile açılır, açılan topaklar elden ele atılarak yufka inceliğine getirilir….İnceltilen hamur “Repete” ile serilerek tandıra yapıştırılır. Tandıra yapıştırılan hamur tandır duvarının kızarıklığı ile tandır dibindeki közler sayesinde kısa sürede kızarır. Ekmekler kızardıkça koparılarak yerine yenileri yapıştırılır. Pişirilecek ekmek bitinceye kadar bu işleme devam edilir. Tandır etrafında dolaşan çocuklara da birer sıcak ekmek verilir.
Tandır ekmeğinin en belirgin özelliği bozulmadan uzun süre yumuşaklığını ve tazeliğini koruyabilmesidir. Tandır ortalama haftada bir yakılır ve her yakmada evin haftalık ekmek ihtiyacını karşılayacak miktarda ekmek pişirilir.
Tandır ekmeği yerli değirmen unuyla pişirilebildiği gibi fabrika unuyla da pişirilebiliyor. Değirmen unuyla pişirilen ekmek, açık kahverenginde ve daha besleyici nitelikte olup, fabrika unuyla pişirilen ekmek ise kâğıt beyazlığında ve inceliğinde olmaktadır. Yedisu İlçe Merkezinde fırın olmasına rağmen hala tandır ekmeğinden vazgeçilmemektedir. Köy yerlerinde ise zaten tandır ekmeğinden başka ekmek tüketilmemektedir. Bu da tandır ekmeğinin yörede ne kadar önem görüldüğünün en güzel örneğidir. Tandır ekmeği, kâğıt inceliğinde ince ve uzun, bazen kalın ve toparlak, bazen de pide kalınlığında olmak üzere üç değişik boy ve ebatta pişirilir.
Tandırda pişirilen diğer bir yöresel ekmek de çörek’ tir. Çörek hamuru yağ, süt ve su katılarak yoğrulur. İçine ceviz karışımlı un helvası konulur. Daha sonra açılarak kenarlarına halkalar açılır ve ortasına da değişik süsten damgalar basılır. Bu işlemlerden sonra yüzüne yumurta sürülerek tandıra yapıştırılır. Çörekler genellikle dini bayramlarda, düğün ve özel günlerde pişirilir. Halk arasında”kılor” diye bilinmektedir.